Vastaaminen, kun sinua kiusataan kadulla

Vastaaminen, kun sinua kiusataan kadulla

Totuus on, ettei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa vastata kadun häirintään, koska se ei ole sinun syytäsi. Se, miten vastaat, on sinun päätöksesi.

Ennen kuin lanseerasimme Hollaback!: N, kokeilimme kaikkia kirjan strategioita kohdataksemme suoraan katuhäiritsijöitä – huusimme heitä, nuhdelimme heitä, koulutimme heitä – mutta se ei koskaan näyttänyt toimivan. Päätimme lopulta, että yrityksemme olla “yhden naisen kadun häirinnän koulutuskoneita” eivät osuneet tähän ongelmaan sen juurella. Kadun häirinnän lopettamiseksi meidän oli muutettava kulttuuria, joka teki siitä aluksi hyväksyttävän. Kulttuurimuutokset alkavat siitä, että ihmiset tulevat rohkeasti jakamaan tarinoitaan, ja tarina kerrallaan olemme rakentaneet tapausta vuodesta 2005 lähtien, miksi kadun häirintä – ja häirintä kaikilla julkisilla alueilla – on tärkeää.

kiusataan kadulla

National Women’s Law Centerin mukaan ”Seksuaalisella häirinnällä on usein vakava ja kielteinen vaikutus naisten fyysiseen ja henkiseen terveyteen, ja mitä ankarampi häirintä, sitä vakavampi reaktio. Naisten usein raportoimia reaktioita ovat ahdistus, masennus, unihäiriöt, laihtuminen tai painonnousu, ruokahaluttomuus ja päänsärky. Tutkijat ovat myös havainneet, että seksuaalisen häirinnän ja posttraumaattisen stressihäiriön välillä on yhteys. ”

Tutkimuksemme osoittaa, että häirintään vastaaminen vähentää sen emotionaalisia vaikutuksia – mutta miten reagoit, on sinun valintasi. Voit päättää vastata suoraan ihmisille, jotka häiritsevät sinua, tai valita vastaamalla toimiin kulttuuria vastaan, joka tekee häirinnän hyväksyttäväksi. Alla on esimerkkejä molemmista.

MUTTA ENNEN, MIKÄ ON KATUN HÄIRIÖ?

The Advocates for Human Rightsin mukaan kadun häirintä on yksinkertaisesti “ei-toivottua tai ei-toivottua seksuaalista tai seksuaalista luonteista, sanatonta, ei-sanallista, fyysistä tai visuaalista käyttäytymistä, jonka tarkoituksena tai seurauksena on loukata ihmisarvoa. henkilö.” Se voi myös perustua rotuun, vammaisuuteen, luokkaan, sukupuoli -identiteettiin tai muihin sosiaalisiin identiteetteihin, ja sen tarkoituksena on muistuttaa syrjäytyneitä väestöjä haavoittuvuudestamme hyökkäyksille julkisella alueella.

  • Esimerkkejä kadun häirinnästä:
  • Seksuaalinen, rasistinen, kykenevä, transfobinen ja muita halventavia kommentteja
  • Ei -toivotut kommentit ulkonäöstäsi, aksentistasi, seksuaalisuudestasi jne.
  • Leering, vulgaaristen eleiden tekeminen, vilkkuminen tai itsesi paljastaminen
  • Uhkaaminen vaatteen, esimerkiksi hijabin, poistamisella
  • Väittää, että sinulla ei ole oikeutta olla julkisella paikalla
  • Viheltää, haukkuu tai suutelee
  • Seuraa sinua tai estää polkusi
  • Seksuaalinen koskettaminen tai tarttuminen
  • Julkinen itsetyydytys

LUOTA VAISTOIHISI

Luota vaistoihisi. Kuuntele mitä vatsa kertoo sinulle. Häirintään ei ole ”oikeaa” tai ”täydellistä” vastausta; tutkimukset osoittavat kuitenkin, että jonkinlainen vastaus (joko hetkessä tai myöhemmin) voi vähentää häirintään liittyvää traumaa. Jos päätät vastata, tee se puolestasi

Muista, että on hyvä olla tekemättä mitään. On jopa ok hymyillä ja jatkaa kävelyä. Saat itse päättää mikä on sinulle oikea.

Täydellistä vastausta ei ole olemassa, tämä ei ole sinun syytäsi, etkä ole yksin. Ota aikaa toipumiseen ja käytä strategioita itsestäsi huolehtimiseksi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*