Tvingad att leka sex

Posted on

När jag kom med i församlingen som ung tonåring, så deltog jag i ett familjeläger som barnledare. Det var ett stort läger med barn i olika åldrar och deras föräldrar.

På kvällen lekte vi laglekar. Jag minns en speciellt obehaglig lek som lämnade mig med känslan av att ha förnedrats inför allas ögon. Vi skulle äta knäckebröd i kapp, parvis. Så att en ligger underst och håller knäckebrödet i munnen och en annan äter av knäckebrödet och samtidigt gör armhävningar ovanför den som ligger underst. Ovanför mig gungade upp och ner en stor pappa och hans mun kom bara närmare och närmare ju mera han åt av knäckebrödet. Folk tjöt av skratt, alla lag gjorde likadant. Och det var ju meningen att just det som blev så obehagligt skulle vara det som exalterar. Närheten till mun. Att kroppar faller på varandra då armhävningskraften tryter. Och den där rörelsen, upp och ner upp och ner. Jag började tänka på hur det är när vuxna knullar. Jag tänkte att för dem som tittar på ser det ut som om vi skulle ha nåt slags samlag med kläderna på. Det var hemskt. Jag tänkte att vad månne hans fru tycker? Och vi blev dessutom fotograferade. Bilden har jag kvar. Jag kände mig så liten och var liten också. Med en vuxen man ovanpå mig. Och ingen verkade ändå uppfatta det som nåt sexuellt, för det var ju bara en lek och jag var ett barn jämfört med den där pappan.