Pappi kertoi seksielämästään ja prostituoiduistaan sielunhoitoasiakkaalle

Posted on

Tapahtui pienessä seurakuntayhteisössä, jota johti karismaattinen miespappi. Tämä pappi oli myös sielunhoitajani.

Minua on lapsena käytetty seksuaalisesti hyväksi ja sielunhoidossa oli käsitelty tätä asiaa.

Yhtenä iltana seurakuntatilaisuuden jälkeen, kun jäimme kahdestaan, pappi rupesi lupaa kysymättä avautumaan minulle seksielämästään. Hämmennyin niin, etten osannut irroittautua tilanteesta. Jotenkin tunsin itseni myös imarrelluksi siitä, että pappi valitsi juuri minut uskotukseen. Ajattelin silloin, että hän tarvitsee apuani, kun on joutunut nyt vaikeuksiin.

Pappi kertoi minulle, että oli ryhtynyt suhteeseen toisen seurakuntalaisen kanssa. Myöhemmin selvisi, että tämäkin nainen oli hänen sielunhoidettavansa. Miespappi kertoi myös, että hänen avioseksinsä on huonoa ja että hän käyttää siksi ulkomaanmatkoillaan prostituoituja. Varsinkin tämä tieto järkytti minua omien kokemusteni takia.

Vähitellen tajusin, ettei pappi katunut tekojaan. Hän vain halusi puhua niistä. Menetin sielunhoitajani, paimeneni, luottamukseni ja hengellinen elämäni saastui.

Vasta vuosien psykoterapian jälkeen olen uskaltanut myöntää itselleni ja muille, kuinka paljon nämä papin puheet minua häiritsivät ja myös viivästyttivät toipumistani lapsuuden traumasta.