Nuorisotyönohjaaja käytti minua hyväksi ja torjui minut se jälkeen

Posted on

Olin aloittanut opinnot kirkolliseen ammattiin.

Olin hyvin ahdistunut, enkä saanut minkäänlaista tukea, henkistä tai aineellista vanhemmiltani. Elämä oli kaoottista. Elin hyvin repivässä seurustelusuhteessa ikäiseni pojan kanssa.

Asuin sukulaiseni yksiössä.

Tutustuin seurakunnassa minua vanhempaan nuorisotyönohjaajaan, jolle puhuin ongelmistani. Soitin usein hänen kotiinsa, jossa hänellä oli vaimo ja lapset. Joskus hän kävi luonani tekemällä tikusta asiaa.

Eräällä leirillä nukuin hänen kanssaan salaa samassa huoneessa. Kävin niissä tilaisuuksissa, joissa hän oli ja kuukausien ajan olimme paljon tekemisessä. Se tuntui hienolta, että joku oli niin kiinnostunut minusta. Toki ihmettelin joskus, miten hänellä oli aikaa minulle.

Kerran hän toi illalla minut kotiin ja sanoi, että voisi pistäytyä luonani. En osaa jälkikäteen sanoa, miten päädyimme valot sammutettuina sänkyyn ja harrastimme seksiä. Hän lähti kotiin ja minä tunsin hänen lähtönsä jälkeen itseni täysin lamaantuneeksi.

Kun kävin sen jälkeen seurakunnassa, hän kohteli minua tylysti ja vaikka koetin olla ystävällinen, hän oli ilkeä. Nyt ymmärrän, että hän torjui minut tapahtuneen jälkeen, koska tiesi toimineensa väärin.

Itse koetin ystävällisyydellä kieltää tapahtuneen asian vakavuuden. Olin liian hauras ollakseni vihainen silloin. Syytin itseäni tapahtuneesta. Olin mielestäni syyllinen, koska olinhan täysi-ikäinen. Jopa ripittäydyin miespuoliselle papille asiasta, joka tuntui pitävän minua syyllisenä tapahtuneeseen.

Minulla meni kolmekymmentä vuotta tajutakseni, että olin tullut hyväksikäytetyksi.